Intro Luc en Nina
Door: Nina, Luc en Iris
Blijf op de hoogte en volg Iris
07 Juli 2005 | Tanzania, Zanzibar
Ben (Nina) dus goed aangekomen in Dar. Vlucht was luxe en verliep soepel. Werd door Iris van het vliegveld gehaald en naar hostel gebracht. ( wat ruiken die mensen hier naar zweet zeg, zou dan normaal zijn volgens Iris)
Wat hier vooal opvalt is dat je echt een "blanke" (mzungu) bent. Je wordt echt als iemand gezien die geld heeft. Het is hier dan ook zooooo goedkoop.
Iris is wat haar best aan het doen om van iets wat maar een paar cent kost, nog wat af te krijgen. Ik zou zo de volle prijs betalen (enkele euro's voor iets wat bij ons misschien wel 100 euro zou kosten )Dit mag echter niet van Iris. Is traditie.
Beetje armoedig, voor westerse standaarden, maar aan te wennen en natuurlijk nooit warm water, kunt hier blij zijn als je water hebt.
De eerste dag meteen naar Mwenge geweest ( carving markt ) en heb al alle souverniers gekocht. Heb zoveel gekocht. O.a. een super groot masker, waarvan ik niet eens weet of ik het wel mee krijg. Dat wordt mijn missie van de vakantie. Iets vinden om mijn masker in te vervoeren.
Zijn ook nog in een soort staat geweest waar alleen stoffen kunt kopen.
Is hier totaal niet te vergelijken met Tailand. Echt Afrikaans hier, lijkt hier als blanke bijna een rariteit, er zijn er weinig in Dar.
We zijn nu in Zanzibar voor 10 dagen. Stad bezocht en naar slave chambers geweest, erg indrukwekken. Hebben gisteren een 7 gangen menu gegeten op de negende verdieping van een luxe hotel. Super exclusief en waarschijnlijk genoeg eten voor wel 6 personen, maar erg lekker. Heb zelfs octopus gegeten met passievruchtpitjes en citroen!!!! en lekker ja !! We zaten (met blote voeten) op kussens op de grond en aten van kleine lage tafeltjes met een mooie zonsondergang. Geweldig !!!
Tot nu toe een zeer goede keus geweest hier te komen. Een echte bijzondere ervaring en dat al in 4 dagen.
De eerste twee dagen waren echt wennen, vooral aan het echte Afrikaanse eten en aan het slechte sanitair, maar gaat nu wel een beetje. Oja, niet vergeten: Ik heb dus nu al twee zeeeeer grote spinnen in een zeeer groot web gezien. Niet te geloven, heeft Iris toch gelogen. Of zou ik dan toch echt een mietje zijn ;)
Veel groetjes Nina
(nina betekend trouwens iets in het Swahili, iets van "ik heb". Leuk he.)
Nou na een half uur gewacht te hebben mag ik (Luc)ook wat schrijven, maar eigenlijk weet ik niets meer te bedenken wat Nina niet hierboven opgeschreven heeft. Alleen natuurlijk dat ik 1ste klas gevlogen heb dus met champagne en alles er op en eraan :) Dus dat was natuurlijk heel erg relax.
Ik ben natuurlijk heel erg blij om Iris weer te zien, maar dat is natuurlijk ook logisch.
Nou we zijn er weer vandoor.
Grz Luc
07 Juli 2005 - 12:47
Mam:
Fijn dat jullie reis goed is verlopen, had Nina's sms al ontvangen. En Luc, geweldig leuk natuurlijk om zo'n lange vlucht eerste klas te reizen...
Ik wens jullie allen heel veel plezier en geniet vooral en maak mooie foto's. Laat gauw maar weer eens iets horen!
Mam/Annelies -
07 Juli 2005 - 15:14
Dirk En Iris:
Haaaai, enne Lucie, eerste klas gevlogen? Tja dat krijg je he als je de rijkste van de familie (Meessen) bent ;)
Mooi dat jij en Nina goed zijn aangekomen en nu genieten maar....
Gaan wij ook doen in Marokko. Veel foto's maken he, dan kan ik Dirk er misschien van overtuigen dat in Tanzania niet alleen maar beesten te bezichtigen zijn. Oh ja en trouwens, ik ben nu eindelijk officieel geslaagd met een 7.5!!! Dus als ik thuis kom, verwacht ik toch zeker een mooi souvenir als kadoo.
Heel veel plezier de komende maand en ik hoop weer snel iets van jullie te horen.
Liefs Dirk en Iris -
07 Juli 2005 - 16:34
Guyke:
hey luc! en is het wat daar? zeg amuseer jullie je een beetje.. en voor jou iris wel leuk he zo extra gezelschap? Grtz Guy... -
08 Juli 2005 - 09:17
Els-Ger:
Hallo jullie vakantievierders,goed te horen dat de reis goed verlopen is, en dat Luc een VIP behandeling heeft gehad first class geniet van deze vakantie
Groetjes en tot horens
Els-Ger -
08 Juli 2005 - 09:47
Pap:
Ik ben heeeeeel erg jaloers op jullie.
Geniet met volle teugen van deze bijzondere ervaring maar ben voorzichtig.
P.S. Ik heb ook vakantie en vier het in huize Genera Nova.
P.S.2
Nina ik heb de site van het stuntvliegen gevonden lijkt me het einde!!!.
Viper one signing of. hi hi hi. -
08 Juli 2005 - 11:26
Sabine:
Hoi allemaal.
Ik ben echt jaloers op jullie. KLinkt allemaal geweldig. Geniet er maar van en ik kijk weer uit naar jullie volgende verhalen.
Groetjes Sabine -
09 Juli 2005 - 18:33
Oma En Tom:
Nina en Luc fijndat jullie
reis zo lux was.geniet nu maar van de vacantie!
luc let jij een beetje op mijn kleindochters?
Nina je spreekt ook al wat
swahili, groetjes vav ome
tom en oma -
13 Juli 2005 - 18:11
Corinne:
Hoi Nina,
De tijd zal bij jullie wel vliegen met al die nieuwe indrukken. Ook hier vliegt de tijd en eindelijk heb ik vandaag de site gevonden om iets te typen. Geweldig om jullie verhalen te lezen, ik ben benieuwd naar foto's (en de verhalen natuurlijk). Veel plezier met z'n drieen de komende tijd, geniet er van!
Groetjes Corinne
Ps als je weer thuis bent heeft Femke een verrassing voor je!! -
14 Juli 2005 - 21:23
Marleen:
Hallo Iris Nina en Luc,
Heb alles weer gelezen, wat een andere cultuur he!! Geniet van alles en niet meer ziek worden! Zonde van de tijd!! Veel plezier op safari en doe vooral voorzichtig maar geniet met volle teugen. liefs uit vinkeveen