Heerlijk z'on vakantie!!! - Reisverslag uit Dar es Salaam, Tanzania van Iris Vlodrop - WaarBenJij.nu Heerlijk z'on vakantie!!! - Reisverslag uit Dar es Salaam, Tanzania van Iris Vlodrop - WaarBenJij.nu

Heerlijk z'on vakantie!!!

Door: Iris

Blijf op de hoogte en volg Iris

29 Juni 2005 | Tanzania, Dar es Salaam

Eigelijk waren de afgelopen drie maanden ook al vakantie, maar nu is het dan echt officieel! Geweldig. Nou dat tentamen (en dat is eigelijk al een te groot woord voor de vraagjes) was dus echt een lachertje! Bijna te erg voor woorden, dus ik zal er maar geen meer aan vuil maken. Vrijdag moeten we ff terug voor de uitslag geloof ik. Die studiepunten zijn dus binnen!!! (denk ik)

Dus vanaf dinsdag middag vakantie, gevierd met ijs en 's avonds super etentje in een Etheopean restaurant met iedereen van het hostel. Heerlijk en superleuk hoe ze daar serveren.

Omdat we ook nog wel iets 'goeds' wilden doen zijn we gaan kijken of we een paar daagjes iets van vrijwilligerswerk konden doen; we hebben toch nog een paar dagen over voordat de anderen komen. We zijn uiteindelijk terecht gekomen bij een youth festival 'Don Bosco' (geloof het of niet maar het is erg christelijk!!). Gewoon wat uithelpen wat er te helpen valt. Donderdag was de opening. Hellaas konden we niet echt heel veel helpen en werden we meer als eregasten gezien. Maar het was wel leuk de opening en verder een basketbalwedsstrijd gekeken. Het is namelijk vooral een sportfestival met wat culturele dingen enzo.

Vanaf vrijdag zijn we weer het weekend weggeweest met die gasten waar we vorig weekend ook mee weg zijn gegaan. En het was eens zo geweldig. Dit keer zijn we met een Landcruiser z'on 6 uur richting zuiden van het land gereden (helemaal doorelkaar geschud over die wegen)naar een Game Reserve; Selous Game Park. Natuurlijk weer heerlijk eten ter plaatse klaargemaakt.

De eerste nacht is nog een verhaal apart, maar in het kort: De camping heet 'Ndovu' wat olifant betekent. Bleek nu komt er 's nachts altijd een olifant de camping op! Onze guide was ons die avond wat aan het pesten met alle geluiden die we hoorden, dus toen hij zei dat we onze lamp buiten moesten zetten, omdat er een olifant was, geloofden we dat natuurlijk niet. In bed, het was stil, opeens echt gekraak en breken van takken enzo echt super dichtbij, misschien drie meter van onze tent af!!! Beetje eng was het wel, maar met licht buiten zou ie niet dichterbij komen. Best raar idee zo.

De dag erna zo'n 12 uu in het park geweest. Dat was echt geweldig en alvast een voorproefje op onze 8-daagse safari later. Eerst twee uur een walk safari gedaan. Toen de rest van de dag een game drive. Zoveel dieren gezien!! Een paar op te noemen: olifanten, giraffen, hippo's, wildebeasts, pumba's (die zijn leuk!!), krokodillen, zebra's, Impala's, baboons, bulls, te veel om op te noemen dus. Echt superleuk en heel veel foto gemaakt.

's Avonds een supermooie sterrenhemel bekeken en de ochtend erna een boat safari van 2 uur gedaan. Ook super. Vooral veel hippo's, krokodillen en veel verschillende soorten vogels.

De zondag dus weer 6 uur terug hobbelen, maar het was zeker de moeite waard!! Die avond weer naar een fancy restaurant geweest, met uitzicht over Dar. Dit keer een Thai restaurant (weer heerlijk gegeten) met een geweldige zonsondergang.

Vanaf komende donderdag begint het festival weer dus dan zullen we vier dagen daar helpen, we zitten iig in de july van muziek optredens en painting, ben benieuwd :)

Verder deze drie dagen veel dingen geregeld voor de rest van de vakantie en natuurlijk nog een dag naar het strand geweest om bij te kleuren ;)

Volgende week komen Nina en Luc al dus das wel erg leuk natuurlijk. Dan gaan we lekker naar Zanzibar met 7 man, waar het overigens wel veilig genoeg is hoor mam!!

Nou het was me wel weer een verhaal, tot de volgende keer maar weer!

Doei!!

• 29 Juni 2005 - 23:46

Hee Iris,
    Hoop dat je mijn sms-je hebt gekregen. Ik kom dus idd om 20:15uur aan in Dar. Vluchtnr had ik ook doorgegeven, maar als je het niet gekegen hebt moet je me dat maar even laten weten.
    Draag maar iets herkenbaars op het vliegveld, ik zal je nu wel niet meer herkennen tussen al het donker gekleurd volk. Of ben je niet zo bruin geworden. Neem toch aan dat je niet nog steeds een "bleekscheet" bent nu.
    Nu ik je verhalen ****maal heb gelezen krijg ik steeds meer zin, maar ook steeds meer zenuwen voor de cultuurshock, maar je bent steeds zopositief dat ik er wel in begin te geloven dat het sper wordt. Wel maf zo'n olifant naast je tent. Hoop dat wij ook zo'n avonturen gaan meemaken daar ( zegt de held ). Tot snel !!! Groetjes Nina, ook aan Annick.

• 30 Juni 2005 - 00:01

Nina:

Zie nu pas dat er ook foto's bij je bericht zitten. Nu heb ik er zeker zin in, kom dus niet meer van dat strand af.....dat snap je natuurlijk wel, ha ha.
    laat trouwens ook maar zitten van die herkenbare kleding. Herken je nog wel op de foto's hoor.
    Heb nu nachtdienst en ben doodmoe, maar moet nog even.
    Nu laat ik het er echt bij, denk ik.
    Groetjes Nina.

• 30 Juni 2005 - 00:01

Nina:

Heb nu nachtdienst en ben doodmoe, maar moet nog even.
    Nu laat ik het er echt bij, denk ik.
    Groetjes Nina.

• 01 Juli 2005 - 07:19

Els-Ger:

Hoi Iris,
    Jullie studenten hebben echt een "zwaar leven" fij te horen dat het nog steeds goed gaat,en dat het tentamen een makkie was
    Luc is nu echt aan het aftellen z'n bagpack is al half vol genieten jullie er maar van,
    Groetjes en liefs

• 01 Juli 2005 - 08:22

Lieke:

Ha Iris,
    leukleuk......eindelijk foto's!! en mooie ook, vooral die met de bomen zeg en dat strand dan..........jeetje!! dat ziet er echt uit als vakantie ja. Goed dat jullie toch nog mee konden helpen bij dat jeugdfestival en dan zelfs in de jury...jullie hebben er vast heel veel verstand van ;) En van al die dieren die jullie gezien hebben, sommige heb ik nog nooit van gehoord.....schaam me diep... Hier gelukkig ook vakantie! succes met jureren en heel veel plezier de komende dagen!!
    groetjes Lieke