update
Door: Iris
Blijf op de hoogte en volg Iris
20 Juni 2005 | Tanzania, Dar es Salaam
Wij dus bellen, deed de verbinding het niet. Van twee nummers!!! Heel vaak blijven proberen totdat het eindelijk lukte en jahoor we konden nog mee! Leuk, vooral om dat het onverwachts is! Gelukkig hadden we de dag ervoor gewassen dus hadden we wat kleding schoon. Snel gepakt en die avond met zijn alle naar een barretje gegaan.
Zaterdagochtend om 08:00u bij de ferry. Das niet zo ver; een klein half uurtje lopen. Daar ontmoette we onze guide, zo'n echte rasta-guy. Wij waren dus met zijn drieen (Annick, Jasmine (van het hostel) en ik) en er kwam nog een oudere indase vrouw bij. We kregen allemaal een mountainbike en met de ferry naar de overkant. Vanuit daar fietsen naar de campingplaats. Het was echt niet zo ver (15-20 km) maar we deden er 2 uur over!! Die vrouw was zo sloom. Echt een slakkentempo, maar goed wel lekker de omgeving kunnen zien.
Aangekomen op een paradijsje. Supermooi strand, alleen wij daar. Heerlijk zwemmen. Lunch geserveerd. Hij maakt alles zelf ter plekke klaar! 's middags het dorpje in om het dorpsleven te leren kennen (alsof we dat nog niet gedaan hadden) en met de lokale mensen te praten. Daarna weer heerlijk gezwommen en genoten van het strand. 's Avonds weer een super dinner geserveerd gekregen echt onverstelbaar, kamperen en dan zo'n dinner. Hij heeft alles op 1 pitje moeten bereiden in zijn eentje. Drie gangen-menu. Daarna lekker relaxed avondje op het strand. Zo mooi, gewoon ons eigen prive strand bij zonsondergang. Kampvuurtje de hele avond met bier en marshmellows. Echt superleuk.
De nacht was om wat sneller te vergeten; zo zonder matje is het toch wat hard! Maar in een tent zo'n 10 meter van de zee af heeft toch wel wat :)
Om 06:00u al wakker. Mooi zo als de zon net opkomt. Weer een super ontbijt met alles erop en eraan. Niet te geloven, zoiets heb je thuis nog niet, laat staan op een camping. Daarna snel al gepakt en met een dhow (zeilboot) naar een eilandje. Het duurde ongeveer een uur en ik was voor het eerst een beetje zeeziek, niet echt erg of zo. Daar was het wel weer erg lekker. Helaas konden we niet rondom lopen want het water was al te hoog. 12:00 weer vertrokken met de dhow terug, want het kon wel een 2 uur duren zei 'ie. Nou die 2 uur werden er 4! Het ging een beetje mis; Ten eerste was Annick echt erg zeeziek. De wind stond erg raar, dus moesten we een aantal keren heen en weer 'steken'. Eindelijk bijna bij het strand (weer zeeziek een beetje met vlagen) kon hij niet dichterbij gaan omdat de golven te sterk waren. Het was wel zwemafstand, maar de baggage was het probleem. Annick was te zeeziek en dus zwoim zij naar het strand. Wij gingen weer terug om het opnieuw te proberen. Nou dat hebben we geweten. Het heeft weer ongeveer een uur geduurd. De zee was best wild. water kwam af en toe de boor in en we moesten steeds verkassen. De communicatie was erg slecht en iedereen begon zich zorgen te maken of het wel goed ging komen. Ondertussen waren we zo ver dat we Annick niet meer konden zien. Het enige waar ik maar steeds aan dacht was niet te misselijk worden en hoe hou ik de camera droog?!?
Nou weer bij het strand aangekomen kon ie weer niet heel dichtbij komen. Met kleren en al en de bagage boven mijn hoofd het water in en naar de kant. Hehe van de boot af. Daar zijn we terug gelopen naar de kampplaats, want we waren een heel stuk uit de richting.
Al met al was het wel een avontuur! En het was zeker de moeite waard. Omdat we achter op schema lagen moesten we snel pakken en op de fiets springen, want we moesten nog met de ferry terug en het liefst voor het donker. Weer tergend langzaam gefiets, maar goed. Wel erge zadelpijn op een gegeven moment. Terug een lift gekregen, dus dat was wel erg fijn.
Het was zo'n heerlijk weekend! echt super. We waren wel vies, dus snel een douch dachten we. Bleek water probleem pomp kapot! Gelukkig hebben we de regenton als reserve en kunnen we met een emmertje 'douchen'. Hoe je dat gaat waarderen, zo'n douche!
Morgen hebben we dus tentamen (zal wel erg mee gaan vallen) en dan is het nog niet helemaal zeker. We zijn er mee bezig voor de komende anderhalve week. Wordt vervolgd...........
Vele groetjes en iedereen alvaste een fijne vakantie of succes met de laatste loodjes!
Iris
20 Juni 2005 - 14:55
Oma En Tom:
iris ik heb net je nieuwe
bericht gelezen,wat een fantasties weekend heb je
gehad, en dan een drie
gangen menu,je hebt het maar goed daar,straks wil
je niet meer terug.het was
toch geen eiland waar
snachts de krokedillen slapen?geniet nog maar van al het moois.groetjes van
ome tom en een knuffel van oma -
20 Juni 2005 - 15:21
Nina:
Klinkt geweldig !!!! Had je niet even op Luc en mij kunnen wachten ?? Moeten je met ons nog maar eens doen. Als mijn maandje Afrika er zo ook gaat uitzien, hoef ik me niet te vervelen en zal ik wel niet zo'n heimwee krijgen. Ohja, zeg hebben ze daar eigenlijk wel een wijntje voor mij ?? Wel belangrijk, hoor. Hoef nog maar 6 dagen te werken voor ik vakantie heb. A.s. weekend is eerst nog Meijel ( vollybalweeknd ) en dan kan ik al bijna alles in mijn rugzak proberen te proppen. Zal wel geen haalbare kaart worden, maarja. Tot snel Nina -
20 Juni 2005 - 20:04
Nadine:
Hey Iris,
Heel veel suc6 met je tentamen morgen! Ik zal voor je duimen.
Groetjes Nadine -
22 Juni 2005 - 13:04
Guy:
een rasta-guy? das wel n hele speciale guy dan he.. hey wel vette verhalen en alles, leuk om te lezen iris!