Illegaal berichtje - Reisverslag uit Dar es Salaam, Tanzania van Iris Vlodrop - WaarBenJij.nu Illegaal berichtje - Reisverslag uit Dar es Salaam, Tanzania van Iris Vlodrop - WaarBenJij.nu

Illegaal berichtje

Door: Iris

Blijf op de hoogte en volg Iris

14 April 2005 | Tanzania, Dar es Salaam

He allemaal, daar ben ik weer. Dit keer stiekem! We zijn terug in de bewoonde wereld, wat we eigelijk niet mogen. Onze groep (en andere groepen ook) wilde niet meer blijven in de dorpjes en dus zijn we stiekem weg gevlucht. Dat betekent wel dat we voorzichtig moeten zijn dat niemand ons ziet en dat we zaterdag om 08:00u weer terug moeten zijn.

Vanochtend zijn we twee uur onderweg geweest met een Dalla Dalla (openbaar vervoer); een heel klein busje waar je met echte veel te veel man ingepropt wordt, echt niet voor te stellen, je wordt echt ingeblikt. Twee uur tegen stinkende, plakkende, zwetende mensen aangedrukt, maar goed het kost dan ook niets! (+/- 0,50 euro)

Zondag aangekomen in ons dorpje bij de dispansary (onderste lijn zorg). Bleek nu: onze accomodatie was niet beschikbaar, degene met de sleutel was er niet. Toen zijn we die nacht een dorpje verderop (wat meer geciviliseerd) in een guest house gaan slapen met 4 man in een 2-pers bed! Weer met Dalla Dalla.

De volgende dag terug; 's middags kwam de sleutel. Wij zaten echt bij de beste dispensary en kregen zowat het beste huisje van het dorp! Het was een van de weinige van steen en cement. Alle andere zijn van takken en klei. Ook hadden wij een waterpomp! Echt luxe! Toen we de dorpen echt ingingen zagen we pas het echte dorpleven. Geen water! Een paar waterbronnen (wells) voor 7 dorpjes die echt megaver uiteen liggen! De welss zijn echt ver lopen, bergaf via een zeer slecht bewandelbaar paadje! Alle vrouwen lopen daar op en af elke dag, op blote voeten. Meisjes van 5jr tot de oudste vrouwen, ook hoogzwangeren. Met twintig liter (smerig) water in de brandende zon (ja Nina de zon schijn en flink!)de berg weer omhoog en alles op hun hoofd.

Er zijn veel ziekten daar; door de slechte hygiene natuurlijk, maar vooral veel malaria en HIV/AIDS. De meeste gaan naar een traditional healer, waar het meestal niet beter van wordt.

natuurlijk nog veel meer te vertellen, maar het wordt een beetje lang. Niemand zeggen dat we weer in Dar zijn ;)

Vanaf zaterdag zijn we echt voor twee weken weg, naar een iets beter dorpje. Dat is ook verder weg.

groetjes voor iedereen en bedankt voor de leuke reacties, leuk om te lezen!

tot snel weer, Iris

• 14 April 2005 - 14:54

Anne:

Ja hoor, net twee weken weg en dan al weer aan het spijbelen! :)
    Leuk om onverwacht opeens weer een update te krijgen! Had ik niet eerder dan over drie weken verwacht. Ik vind jullie verhalen echt super leuk om te lezen, dus blijf maar lekker schrijven! Zit ik eventjes in de tropische sferen hier midden in Nijmegen.

• 17 April 2005 - 15:00

Iris:

fijn weer wat van je gehoord te hebben,jou
    verhalen worden steeds spannender,wij kijken er steeds naar uit.groetjes
    ome Tom en oma daag!!